XMAS Challenge Day 1 | Karácsonyi filmek

kedd, december 01, 2015


A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők közössége csoportban Suz'n fejéből pattant ki az ötlet, hogy Karácsonyi Challenge-t indít, ami leginkább a VKP-hoz hasonlít és röviden annyit takar, hogy December 1 és 24 között a résztvevők mindennap egy megadott karácsonyi témáról írnak egy bejegyzést a blogukra. Nagyon jó ötletnek tartom, mert bár nem igazán rajongok a karácsonyért, ez talán majd segít hangolódni, valamint a témák is izgalmasnak ígérkeznek (szerintem).

A mai téma a Karácsonyi filmek. Egy másodpercig sem kell gondolkodnom rajta, hogy melyik a kedvenc karácsonyi filmem, amit minden évben karácsony este megnézek, mert imádom és még nem sikerült megunnom sem: Serendipity - Szerelem a végzeten (2001).


Néhány éve fedeztem fel, egy barátnőm tanácsára néztem meg és azóta már hagyománnyá vált. Van, hogy a tv-ben is szokták adni késő este, de ha nem adják akkor is érdemes megnézni szerintem. A cím alapján egy nyálas romantikus filmnek tűnhet, de nem az és tényleg karácsonykor játszódik, nem sok mindent tudok róla mondani spoilerezés nélkül, legyen elég annyi, hogy imádom és beszéljen helyettem az előzetes:

"1990 telének egy az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar. Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást - kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?"

Ezen kívül még három olyan karácsonyi filmet mutatok meg, amiket még (egy kivételével) sosem láttam, de már egy ideje le vannak töltve a gépemre, így véleményt mondani róluk nem tudok, de idén mindegyiket tervezem megnézni.

1. Holiday (2006)


Ez az a film, amelyiket már láttam, de rég volt már és alig emlékszem belőle valamire, az viszont biztos, hogy ebben inkább a romantikán van a hangsúly, mintsem a karácsonyon.

"Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul."

2. Journey to the Christmas Star - Csillaghercegnő (2012)


Bár a hasonló stílusú filmeket általában nem kedvelem, ez valamiért kíváncsivá tett, remélem nem lesz csalódás.

"Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legalantasabb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a Karácsony csillagot, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja felajánlja, hogy vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett Karácsony csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie."

3. Csak karácsonyt ne (2012)


Ehhez túl hosszú leírás nincs, ebből gondolom, hogy nem egy bonyolult és komoly filmről lesz szó :D

"Az egyedülálló anya, Grace új szerelmet talál, de a férfinak van egy hibája. Vajon mit tesz Grace, amikor rájön, hogy párja nem ünnepli a karácsonyt?"

Láttátok már valamelyik filmet ezek közül?
Nektek melyik a kedvenc karácsonyi filmetek?




You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék