Maybelline Lasting Drama Zselés Szemhéjtus

péntek, november 10, 2017


Igyekszem behozni a sminkbeli lemaradásomat tesztek terén. A Maybelline Lasting Drama Zselés Szemhéjtus ősrégi terméknek mondható már, de én még csak nemrég óta tudhatom magaménak. Sokáig nem rajongtam túlzottan a tusokért, mert sosem sikerült olyan tusvonalat húznom, amivel elégedett lettem volna. Aztán egyszer gondoltam egyet és szemhéjpúderrel helyettesítettem azt, s lám elsőre tökéletes lett. Itt elgondolkoztam, hogy lehet mégsem én vagyok béna, csak eddig nem a megfelelő formulát választottam. Így hát búcsút intettem a filces tusoknak és rendeltem egy tégelyeset.

A Maybelline népszerű szemhéjtusát Notino-ról rendeltem, a 01 Black árnyalat került a kosaramba, ez egy egyszerű fekete szín. A dobozba a üvegtégelyes tuson kívül egy ecset is került, aminek az egyik fele gumis applikátor, míg a másik maga a tus ecset, de a kialakítása nem szokványos. Egyébként teljesen jól használható ez a része, de csak akkor, ha nem szeretnék cicafarkat is húzni, mert az már nem olyan egyszerű vele számomra. Vastagabb és vékonyabb vonalat is lehet vele készíteni egyszerűen. Viszont az Essence Eyeliner Brush tökéletes hozzá, ezzel szeretem leginkább felvinni. A gélt szerintem könnyű használni, krémes állagú, számomra tökéletes. Elég csak egy picit beleérinteni az ecsetet, szép fekete színe van, pigmentált és jól is fog, de akár építhető is. Nem maszatolódik használat közben, egyszerű kezelni. A finise matt.


Nekem fontos (lenne), hogy egy tus tartós legyen, mert sokszor viszket a szemem az allergia miatt és dörzsölöm meg random úgy, hogy teljesen elfelejtem, hogy van a szememen valami. Ilyenkor nem túl jó pont, ha elkenődik vagy éppen eltűnik a szemhéjamról. Azért is választottam ezt a Maybelline zselés szemhéjtust, mert amellett, hogy szuper véleményeket olvastam róla, az is szerepelt a leírásban, hogy vízálló és 24 órán át marad tartós. Amit én tapasztaltam, hogy kb. 4-5 óra után hajlamos lepotyogni a festékből (úgy mint amikor egy spirál pereg és a szem alatt szépen összegyűlnek a fekete pöttyök, na ez is ilyesmi), valamint idővel picit fakul is a szín. S a véletlen dörzsöléseimet sem tűri szó nélkül, mert simán elmaszatolódik tőle. Ha nem éri viszontagság akkor tényleg tartós, de mivel én speciális eset vagyok, így a tartóssággal nem vagyok megelégedve. Lemosáshoz nincs szükség kifejezetten sminklemosóra, micellás vízzel is simán lejön, s valóban vízálló.


Ti milyen tus formulát kedveltek jobban?
Van olyan tartós tus, amit ajánlanátok kipróbálásra?

You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. A barnát használom, de nekem 3-4 óra múlva bármilyen szemhéjalapozót és szemhéjpúdert tegyek is alá, egyszerűen eltűnik a cicafark. Sajnálom, mert a formula jó, de ehhez azért drága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy neked sem annyira jött be a tartóssága :/ Találtál esetleg olyat, ami ragaszkodóbban marad fent?

      Törlés
  2. én is használtam, nekem is ugyanez volt vele a gondom. most a maybelline filces tusát használom, és kezdem megtanulni egész jól használni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincsenek túl jó tapasztalataim a filces tusokkal, de most elkezdtem gondolkodni rajta, hogy lehet érdemes lenne még próbálkoznom vele :D Bár még mindig szemhéjpúderrel tartom legegyszerűbbnek.

      Törlés
  3. Én nagyon szeretem a zselés tusokat, de ezt pont nem. Kb. még az ősidőkben próbáltam egyszer, de nagyon hamar beszáradt. Az ecsete sem használható semmire, pedig állítólag "professzionális".
    Tudom, hogy sokan szeretik, de nálam ez a tus nagyon "nem szeretem" kategóriás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, sajnálom :/ Nálam jól használható az ecset, és még nem is száradt be, pedig már fél éve bontva van. Mindenesetre kedvenc nekem sem lett.

      Törlés
  4. Nagyon szerettem ezt a tust. A feketét és a barnát is használtam, de egy bajom volt velük. Még a fele sem fogyott el, maikor beszáradtak. Hiába olvasztottam radiátoron, hajszárítóval, másnapra megint beszáradtak.

    A Maybelline filces tusát használom most. Elvagyok vele, de még keresem az igazit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon sok mindenki panaszkodik a beszáradásra :O, kíváncsi leszek, mert nekem már fél éve bontva van és még semmi baja sincs.

      Törlés

Címkék