Sminkeltávolítás olcsón és hatékonyan? | Balea olajos arctisztító fluid

kedd, december 01, 2015


A minap a DM sorai között bóklászva lettem figyelmes erre a lemosóra, korábban még sosem találkoztam vele, na nem mintha olajokkal tisztítanám az arcom és mosnám le a sminkem, ez a fajta módszer sosem keltette fel igazán az érdeklődésemet. Most azonban a normális összetevők és kedvező ár miatt elcsábultam rá és eddig úgy tűnik, hogy jó döntés volt. Bár ahol én vásároltam a termékek előtti címkén a kiárusítás szó szerepelt, szerintem ez tévedés lehetett. De nézzük a részleteket.


A címkén olvasható ígéret: "A Balea lágy textúrájú olajos arctisztító fluid vízzel vegyítve kíméletesen és alaposan megtisztítja a bőrt a sminktől, szennyeződésektől és az egyéb lerakódásoktól - minden bőrtípusra alkalmas. A kamélia olajat és E-vitamint tartalmazó ápoló formula támogatja a bőr védőrétegét. A lágy textúra gyengéden kényezteti a bőrt."

A kinézet értékelésénél nem szoktam túlságosan leragadni, de ezúttal kifejezetten tetszik a színösszetétel, ez a bronz szín a sárgás olaj színnel nekem nagyon tetszik. Tubusos, könnyű használni, jól záródik és nyílik - bár a nyílás egy picit túl nagy, így időnként több termék jön ki belőle, mint amennyire szükség lenne.

Az összetevők között szerepel kókuszolaj származék, bőrpuhítók és bőrjavítók, korpaolaj, kaméliaolaj, E-vitamin, az utolsó helyen pedig egy tartósítószer áll.

Az állaga eléggé folyós, és igyekezni kell vele, hogy minél előbb az arcunkra kerüljön, mert hamar eltűnik a kezeimről. Én a kezeimet szoktam benedvesíteni és úgy viszem fel az arcomra. Első használatkor igazából nem is tudtam, hogy mit várjak tőle, hiszen sosem mostam arcot sem olajjal, sem olajszerű dologgal, de nagyon meglepődtem, amikor azt láttam, hogy mindenféle dörzsölés és többszöri újramosás nélkül eltávolította rólam a sminket, még a szempillaspirállal is megbirkózik minden gond nélkül. Persze utána azért még át szoktam törölni egy micellás vízzel átitatott vattakoronggal, de arra már majdhogynem semmilyen sminkmaradvány nem szokott maradni. Ami még pozitív, hogy rögtön a lemosás után a bőröm puha és kellemes tapintású lesz. Nem hagy olajos réteget lemosás után, nem okozott pattanásokat sem. Ezen kívül alkohol és illatanyag mentes.

A 100 ml terméket tartalmazó tubust 799 Ft-ért vásároltam, ami hatékony, olcsó, rendben vannak az összetevők, gyorsan eltávolítható vele a smink és könnyen be is szerezhető. Ami miatt egy picit aggódom, hogy tág pórusú bőrrel rendelkezőknek javasolt kerülni a túl sok bőrpuhító összetevőt (emollient) tartalmazó kozmetikumokat, már pedig én elég rendesen bajlódom a tág pórusaimmal, ez a termék pedig tartalmaz ilyen összetevőt; ennek ellenére remélem, hogy hosszútávon sem fog problémát okozni.



Ti milyen terméket használtok smink eltávolításra?
Ezt a fajta arctisztítót próbáltátok már?

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Nem tartom magam márkasznob lánynak, de a piperéimért képes vagyok súlyos ezreket/tízezreket is kiadni: az én életemben ez a luxus, ha már nem dohányzom, nem bulizom, és az édességekre is nemet mondok. :) Ennek ellenére a Balea mindig be tud férkőzni a többi, "nagy(obb)" nevű holmim közé, mert elképesztően jó minőségű, és egyre szebb összetevőkkel rendelkező portékájuk van, az áruk meg maga a csoda!
    Ki fogom próbálni ezt a sminklemosót, az olajokat mostanában kifejezetten szeretem, remélem, nem egy kifutó termékről van szó. Örülök, hogy írtál róla. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van, rengeteg termékük ettől függetlenül sajnos tele van vagy denat. alkohollal vagy parfümmel vagy hasonló "szépségekkel", de egyre gyakrabban lehet találni náluk hatékony és szép összetevőlistás kis gyöngyszemeket :)

      Törlés

Címkék