Almaecet | A természetes szépítőszer

csütörtök, július 31, 2014


Legyen szó akár a bőrünk, a hajunk, az arcunk ápolásáról, minden esetben természetes összetevőjű terméket lenne a legbarátibb választani vagy akár egy természetes növényt önmagában alkalmazni. Ez persze csak akkor megoldható, ha az adott anyag nem csak természetes, de hatásosnak is bizonyul. Az almaecet jótékony hatása már évszázadok óta ismert. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, mint például a vas, a fluor, a kálium, a kálcium, a nátrium, a magnézium, a foszfor; ezen kívül A, B, C és E vitaminokban gazdag, béta-karotin, nyomelemek és természetes savak találhatóak meg benne. A legtöbb konyhában az almaecet megtalálható, hiszen a legelterjedtebb variációja az, amikor különböző ételekben használják. A legjobb benne, hogy nagyon olcsó, valamint hogy nem romlik meg, bármeddig eláll felbontástól számítva is, így szuperül lehet vele takarékoskodni is. Ha kíváncsi vagy rá, hogy külsőleg hogyan lehet alkalmazni és mi mindenre jó ez a természetes csodatevő, akkor olvass tovább.

Almaecetes tonik: Az ecet elpusztítja a pattanást okozó baktériumokat, ezáltal megelőzi a pattanások kialakulását is, elősegíti a hegek gyógyulását, valamint visszaállítja és szabályozza a bőr pH értékét. Vas tartalmának hála segít a tág pórusok összehúzásában, ez a legfőbb oka annak, hogy én is elkezdtem alkalmazni, mert bízom a pozitív változásban. A magnézium tartalma pedig a bőrfeszesítésben játszik szerepet. Elkészítés: Az almaecetes tonikot bárki könnyedén elkészítheti magának otthon, 2 perc alatt. Nem kell hozzá más, csak egy üres flakon, almaecet és víz. Az almaecetet ugyanis nem ajánlatos tisztán, önmagában alkalmazni, mert kiszáríthatja/kimarhatja a bőrt. Én szénsavmentes ásványvizet szoktam használni, 2:4 (almaecet:víz) arányban készítem el, de bőrtípustól függően más arányokban is el lehet készíteni, viszont mindig a vízből kerüljön több a tonikba. Pár csepp illóolajat is csepegtethetünk bele ízlés szerint, ezután pedig már csak fel kell rázni és lehet használni, mint akármilyen más tonikot. Az egyetlen hátránya ennek, hogy rettenetesen büdös az almaecet, legalábbis számomra, én nehezen viselem az illatát, nagyon irritál - ezért is jobb illóolajat is cseppenteni bele, ez valamennyire elnyomja a szagát -; de ha jótékony hatása érdekében próbálom kibírni. Reggel és este a szokásos rutinom során törlöm át az arcom ezzel a tonikkal, majd pár perc múlva le is mosom. De akár egész éjjel is az arcon lehet hagyni.

Almaecet a hajra: Hajmosás után a hajunkat leöblíthetjük vízben elkevert ecettel, hogy egészséges, ragyogóbb és élettel teli legyen, ezután kiöblíthetjük belőle, de akár rajta is hagyhatjuk a hajunkon. Az almaecet hidroxisavat tartalmaz, ami eltávolítja a korpát a fejbőrről; ha e célból szeretnénk használni, akkor hajmosás után a fejbőrbe masszírozzuk és ezután nem mossuk ki belőle.

Almaecet hatása belsőleg: Jó hatással van a szervezetünkre, az egészségünkre, ugyanis javítja az anyagcserét, serkenti az emésztést, feszessé és üdévé varázsolja a bőrt. Gyorsítja a zsiradékok lebontását, ezzel elősegíti a fogyást. Az étkezés előtt elfogyasztott almaecet pedig csökkenti az étvágyat. Tisztítja a vesét és méregtelenítő hatással bír. Javasolt fogyasztása: 1 liter ásványvízbe öntsünk pár evőkanál ecetet és kortyolgassuk el a nap folyamán. (Hangsúlyozom, hogy nem vagyok orvos, sem szakértő, semmiképpen sem javaslom, hogy valaki kezdjen el esztelenül almaecetet inni, mert akkor makk egészséges lesz, lefogy és egyebek.. mindent mértékkel, komoly célok esetén pedig szakértői vélemény mellett!)


Ti használjátok az almaecetet külsőleg/belsőleg? Hogyan vált be?

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. A tonikot még nem próbáltam, viszont öblítőként használtam már egy Manna samponszappannal, nagyon szép csillogó lett a hajam utána. :)
    Személyes tapasztalatból és szakmailag is meg tudom erősíteni, hogy azzal, hogy valaki dönti magába az almaecetet, még nem fog lefogyni. Az anyagcsere persze felgyorsul, de a sikeres fogyáshoz nem csak ez kell, hanem megfelelő étrend és mozgás - mint mindannyian tudjátok. :D Tehát nem csodaszer, de ha választani kéne a sok fogyókúrás tabletta és az almaecet között, inkább az utóbbit javasolnám, mert mégis természetes anyag, és jobb kiegészítője lehet a fogyókúrának. Amire még fontos odafigyelni, az a hígítása. Nem megfelelően hígítva felborítja a gyomor emésztését, túlzott savasságot okoz.
    Mindenesetre szuper cucc, én is használom a mindennapokban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen, az kétségtelen, hogy soha nem elég egy valamit magadba dönteni és remélni, hogy majd lefogysz. Én a leírt tonikként használom és elégedett vagyok vele :)

      Törlés
  2. Hajöblítésre és tonikként is szoktam használni. A hajam imádja nagyon szép fényes lesz tőle és így biztosra vehetem hogy az összes sampon maradvány a lefolyón távozik. Tonikként ritkábban használom.

    VálaszTörlés

Címkék