AROMAX Csipkebogyó olaj

kedd, július 01, 2014


Egy korábbi bejegyzésben már írtam a különböző olajok hajra gyakorolt jótékony hatásáról, a mai bejegyzésben pedig egy arcápoló olajat szeretnék bemutatni. Mindenképpen szerettem volna éjszakára egy tápláló krémet, így kerültek a figyelmem középpontjába az olajak. Először a Body Shop háza táján nézelődtem, de mivel a náluk kapható olajokban előfordulnak nem kívánatos összetevők is, ezért végül az abszolút természetes összetevőkből álló Csipkebogyó olaj mellett döntöttem.

Amit a termék ígér: A csipkebogyó magjából hideg sajtolással előállított, esszenciális zsírsavakban (omega-3 és omega-6) gazdag, finomítatlan (szűz) olaj intenzív ápolást biztosít a száraz, hámló, repedezett, élettelen bőrnek. Halványítja a szem- és szájkörnyéken megjelenő korai ráncokat. Táplálja a bőrt és védi a környezeti tényezők káros hatásától, visszaállítja a bőr nedvesség-egyensúlyát, tonizáló, bőrnyugtató hatású. Használatával a bőr visszanyeri fényét és egészséges megjelenését. A bőrön jól eloszlik és gyorsan beszívódik.


Az üvegcsében 20 ml olaj helyezkedik el. A kupak nem záródik túl jól, akármennyire csavarom, akkor is mindig kiugrik, de mivel ez az egyetlen negatív pontja és hordozni sem szeretném, ezért ettől eltekintek. A termékhez egy pipetta segítségével könnyedén hozzájuthatunk, a megfelelő mennyiséget higiénikus módon vehetjük ki belőle. Pár csepp elegendő az egész arcbőrre, így ez a 20 ml is sokáig kitart. A fő összetevője a csipkebogyó olaj, aminek többek között magas C és E vitamin tartalma van, valamint omega zsírsavakban gazdag, nem is kényeztethetnénk természetesebb módon a bőrünket.


A csipkebogyó olaj bőrregeneráló, ránctalanító, bőrpuhító hatással bír, különösen jót tesz az UV károsodott és száraz bőrnek. Nekem kombinált és érzékeny a bőröm, tökéletesen működik vele, viszont zsíros és pattanásos bőrön egyáltalán nem ajánlott. Szemkörnyéken is bátran használható, így nincs is szükség külön szemkörnyékápolóra. Az illata minimális olaj illat, de egyáltalán nem zavaró. Mivel egy olajról beszélünk, így várható volt, hogy nem szívódik be seperc alatt, ezért csak éjszakára használom, reggelre viszont teljesen beissza a bőröm és pihe-puha tapintású lesz, nagyszerűen hidratál, nem okoz pattanásokat, az apró ránceltávolító hatása hosszabb távon tapasztalható.


Nekem sikerült jó tapasztalatokat összegyűjteni az olajjal kapcsolatban, ezért jó szívvel ajánlom azoknak, akik száraz a bőrrel rendelkeznek vagy csak egy kis tápláló hatást szeretnének és nem zsíros/problémás a bőrük. Natúr kozmetikákban, Aromax üzletekben, bio boltokban vagy akár webshop-on keresztül is beszerethető 1490 ft-ért, ami elsőre nem tűnik a legolcsóbbnak, de tekintve hogy sokáig elég és a lehető legtermészetesebb termék, számomra megérte az árát.


You Might Also Like

0 megjegyzés

Címkék