A legfontosabb arctisztításhoz szükséges kellékeim

csütörtök, július 17, 2014


Nagy hangsúlyt fektetek az arcom tisztítására, tonizálására, pórustisztításra és az arcbőröm táplálására. Ebben a bejegyzésben három olyan termékről olvashattok, amelyeknek fontos szerepe van az arctisztítási rutinomban, ezek azok amik kiemelkedően beváltak, ezért rendszerességgel használom őket és bátran ajánlom másoknak is.


A Garnier Micellás Arctisztító Víz a sminkeltávolításban, valamint a szennyeződések eltávolításában nyújt segítséget. A micelláknak köszönhetően az arctisztító mágnesként vonzza magához a szennyeződéseket. Minden bőrtípusra, érzékeny bőrre is alkalmas, a szem és szemkörnyék tisztítására egyaránt alkalmazható. Az összetevői egyszerűek, nem tartalmaz illatanyagot vagy más káros összetevőt. A micellás vizek korszaka a fénykorát éli, nekem ez a termék a második micellás vizem (az előző a L'Oréal verziója volt), igazán nagy különbséget a kettő között nem tapasztaltam, ugyanazt a hatást nyújtja, azzal az előnnyel, hogy a Garnier nagyobb kiszerelésű, bár utazás esetén éppen ez válik a hátrányává is, mert nem a legjobb 400 ml-es flakont hurcolászni. Számomra különösen nem, ugyanis egyszer leejtettem és a kupakja azzal a lendülettel le is tört. Nem hagy maga után ragacsos érzetet, lemosni sem lenne szükséges, de én mégis minden ilyet leszoktam öblíteni. Nem szárítja a bőrt, nyáron különösen frissítő érzetet nyújt, hatékonyan tisztítja a bőröm, az alapozót/sminket is pikk-pakk eltávolítja, a vízálló szempillaspirállal már akad gondja és bár nem egyszerűen, de azt is le szoktam tudni mosni vele. Én többet használom szimpla arctisztításra, mert nagyon bevált és megszerettem, de különösen sminktávolításra szerintem a legjobb megválasztás.


A sok kipróbált tonik után az első, ami nagyszerűen bevált a Garnier Essentials Sensitive nyugtató tonik vitaminnal. Nyugtató tavirózsa kivonatot tartalmaz. Mentes mindenféle irritáló összetevőtől, így illatanyag, alkohol és színezőanyag sincs benne. Megszabadítja a bőrt az utolsó szennyeződésektől és csillapítja a bőr húzódását. Remekül tisztítja, frissíti és tonizálja az arcbőrt. Nincs semmilyen illata, nem szárítja a bőrt, nem hagy zsíros érzetet maga után. Különösen ajánlott az érzékeny bőrűek számára, nekem abszolút teli találat ez a termék és ha elfogy biztosan újravásárolom.


A Himalaya Herbals Nim arcpakolást méltán emlegetik annyian csodamaszknak. Korábban szerepelt már itt egy bejegyzésben, de akkor még nem tudtam ezt mondani rá, hiányoltam ugyanis a fő képességét, a pórustisztítást. Azóta ez megváltozott és alapvető kelléke lett a rutinomnak, ezért mindenképpen bele kellett vennem ebbe a bejegyzésbe. A hatása korábban nálam azon bukott el, hogy mindig fürdés előtt kentem fel a maszkot, majd fürdés után mostam le, viszont a párás levegőnek köszönhetően sosem száradt meg teljesen, mindig nedves lett, így nem tudta kifejteni rendesen a hatását. Azonban mióta helyesen alkalmazom (sosem fürdés közben), azóta minden alkalommal láthatóak tisztítja ki a pórusaimat és szünteti meg a pirosságot az arcomon. Soha egyetlen termék nem vált be még nálam ilyen téren, tehát tuti biztos, hogy nem cserélném le semmire. A nim növény a kurkumával együttesen segít az aknék és a pattanások megelőzésében, a kovaföld pedig hűsíti és puhává teszi a bőrt. Sajnos az összetevőiből a parfüm nem maradt ki, de szerencsémre nem okoz semmilyen problémát, a maszk használatától az arcbőröm nagyon tiszta és matt lesz. A színe olyan mint a hínárnak, aki nem bírja az illatokat a kozmetikai szerekben, annak nem lesz a szíve csücske, mert ennek bizony van, de a hatása miatt csak ajánlani tudom, mert remek kis találmány! Ajánlott normális és zsíros bőrre; száraz bőrre én nem igazán ajánlanám, mert túlságosan szárítana, időnként még nekem is húzódik utána a bőröm.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. A Micellás vizet és a Neem arcpakolást én is használom és nagyon szeretem őket. Szuper jó kis termékek. :)

    VálaszTörlés
  2. A maszkot nagyon szeretem. Tényleg szépen tisztít és összehúzza a pórusokat. Én most szeretnék áttérni a L'Oréal micellás vízről a Garnieresre. Szinte megeggyezzik az összetevő listájuk csak ugyanazért az árért dupla annyit kapunk. Remélem majd ez is beválik mert igazából a L'Oréal t nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is a L'Oréalt használtam, aztán ki akartam próbálni mást is, így következett a Garnier. Az én tapasztalataim szerint ugyanazt tudja mindkettő, csak igen.. a Garnier ár-mennyiség arányban kifizetődőbb :)

      Törlés

Címkék