NOTD: Rágógumi színű körmök

csütörtök, július 10, 2014


Múlt héten végre sikerült megszereznem a hőn áhított Moyra Bubble Gum kollekciós körömlakkját, valamint az előrehozott Augusztusi Pixiboxban egy Essie körömlakk is érkezett, nem tudtam eldönteni, hogy melyiket használjam, mindkettőt kiakartam próbálni, így igyekeztem összehangolni őket.


Nem a legjobb döntés volt együtt használni őket, mert így nem igazán lehet átlátni a különbséget a két körömlakk között, pedig azért nem egyformák; nekem együtt nem is tetszenek, mert túlságosan hasonlóak :D


A Bubble Gum kollekcióból a No. 626 Tutti Frutti árnyalatot szereztem be, ez tetszett a legjobban. Olyan rágógumi színe van, lilás-rózsaszínes árnyalat, gyorsan és mattra szárad meg, már egy rétegben is elég jól fed, de azért szükség van a második rétegre is. Nagyon tetszik a matt finis, szerintem még nem is volt matt lakkom. A kollekcióból egyébként még a sárga és kék árnyalat tetszik nagyon, de a többit is szívesen tudnám magaménak :D Mostanában azt vettem észre, hogy a Moyra körömlakk téren nagyszerűen fejlődik, korábban egyáltalán nem kedveltem a márkát: iszonyat lassan száradtak a lakkok, nem voltak szépek, sem különlegesek, sem tartósak. Mára viszont nem egy kollekció nyerte el a tetszésemet :)


Az Essie körömlakkokról már sok jót olvastam, sok szép képet láttam róluk, de nálunk sajnos nem igazán elérhetőek. A Pixibox-nak köszönhetően most lehetőségem nyílt megismerni egy árnyalatot, ez pedig a 814 I am strong; első ránézésre egy szép babarózsaszín. Azért csak első ránézésre, mert élesben már nem annyira "baba", inkább egy világosabb rózsaszín, de ezzel nincs semmi gond, így is nagyon tetszik :) Ennek a finise fényes, szintén két rétegben fed tökéletesen és gyorsan szárad.

Talán ez a fotó adja vissza leginkább a színeket, de sajnos ez sem tökéletesen.

A Moyra ecsete egy vastagabb, laposabb ecset, míg az Essie ecsete keskenyebb és egyenesre vágott, egyikkel sem volt problémám, mindkettő jól használható. Az állaga is tökéletes mindkettőnek, se nem túl híg, se nem túl sűrű, bár  az Essie valamivel hígabb. Tartósságukat tekintve 3 nap után hajmosás után kezdtek el lepattogni, az Essie strapabíróbb valamivel, ha nem lett volna hajmosás, akkor 1-2 napot még talán kibírt volna.




Egy kis észrevétel az Essence Color&Go 152 give me nude, baby! árnyalattal kapcsolatban: Ezt a lakkot annak hatására vásároltam meg, hogy az Essence Facebook oldalán láttam egy képet róla, nagyon szép nude árnyalatú volt a körmökön, amit én már régóta kerestem. Mikor a boltban levettem a polcról a lakkot, első ránézésre nehezen volt hihetető, hogy ez a nagyon világos lakk tényleg nudeként működik a körmökön, de gondoltam, ha a képen az volt és ezt a lakkot használták hozzá, akkor biztos úgy van. Hát legnagyobb bánatomra véletlenül sincs így, ugyanis ez a lakk fedőlakknak vagy átlátszó lakknak megy el csak, ugyanis semmi színe nincs, 4 rétegben sem. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy valaki legalább 10 réteget használ belőle és órákig vár, hogy megszáradjon, hogy legyen valami kis nude beütése, ezért ezt elég félrevezetőnek érzem. Így alap és fedőlakknak használom el a lakkot, mert annak tökéletes; ennél a lakkozásnál is ezt használtam alaplakként.

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Az Essences körömlakk nekem is megvan,és magában szerintem az én körmömön kettő rétegben fed,de nekem a körmöm nagyon világos.Nagyon nagyon,nekem nudera szárad meg és metálos csillogást eredményez mint egy fehér csillogós lakk.Csak egy icipicit látszik átt.Viszont nagyon lassan szárad és nagyon nem tetszik az állaga.A strapát sem nagyon bírja szerintem :/ Hát,azért még próbálkozom :)
    Imádom a blogod.
    Üdvözlettel: Tori

    VálaszTörlés

Címkék